ambalaj plastik köşebent parke altı şilte polietilen köşe koruyucu

Derz Dolgu Fitili Ne İşe Yarar

derz dolgu fitili ne işe yarar polietilen
Derz dolgu fitili

Ne işe yarar derz dolgu fitili

Beton araları, duvarla- fayans arasında kalan, kapı kasası ile duvar arasındaki boşlukları doldurmaya yarar. Daha çok inşaat sektöründe, harç maliyetlerini düşürmek ve zemindeki esnekliği sağlamak için kullanılır. 

Örnek; bir inşaat firması 2.000 m2 alana beton yapacaktır. Bu alanın tamamını tek seferde beton dökmez.  Çünkü zamanla bu alanda deprem nedeni ile zeminde oluşabilecek sarsıntı, yağmurla birlikte toprağın yumuşaması yada ağır iş makinalarının bu alan üzerinde çalışma yapması sonucunda hasarlar oluşabilir.

Genel ve kimyasal özellikleri nelerdir?

derz dolgu fitili Hammadesi; Alçak yoğunluklu ( Ldpe ) Polietilen esaslı, kapalı gözenekli hücre yapısına sahip bir üründür. Polietilenin ekstruzyon yöntemiyle gazlı birlikte şişirilerek elde edilir.

  • Su geçirmez
  • Esnekliği sayesinde iyi bir sıkıştırma oranına sahip
  • Kolay Kesilebilir
  • Yağ ve Kimyasallara karşı dirençli
  • Çürümez
  • Sıcaklığa karşı dayanıklıdır.
  • Geri dönüşümlü, çevre dostudur.

Genel kullanım alanları

derz dolgu fitili Havuz güverte kanallarının doldurulmasında, kabin onarımların da, otobanlarda yol üzerindeki çatlaklar, garajlarda, pencere boşluklarında, kenarlarında, bina dışındaki oyuklarda, küvet ile duvar arasında kalan boşlukların doldurulması ve yalıtımı için harika çözümdür.

Ayakkabı, terlik yapımında, İç mekanlarda sızdırmazlık elemanı olarak ( kapının altından rüzgarın geçmesini önler. ), Çanta sektöründe Kulp ve kenarlıklarda, Evlerde Kanepe ve koltukların arasında ( koltuk ve kanepe aralarına toz,eşya, bozuk para gibi küçük eşyaların kaçmasını önlemek için kullanılmaktadır.

Uygulama

Uygulama yapılacak derz kanalları, uygun bir şekilde temizlenmelidir. yağ, kimyasal, toprak, çakıl taşları, yada poliüretan gibi kimyasallar var ise bir spatula , yada sivri uçlu bir aletle temizlenmelidir.

Zemin Islak, soğuk, yada sıcak olmamalıdır. Derz kanal genişliğine göre derz dolgu fitili seçilmelidir. Derz macunu üreticisinin belirlediği oranda fitilleri döşemek gerekmektedir. Resimde belirtildiği gibi fitil kanal içerisine yerleştirilir.

Fitil kanala yerleştirdikten sonra derz kanal kenarlarına maskeleme bandı ile sınır çizgisi belirlenmesi derz macununun düzgün çekilmesini sağlayacaktır. Bu sayede görünüm olarak şık olacaktır. 

derz dolgu fitili uygulama yapımı

Nasıl Kesilir?

Fitil kalınlıkları 10 mm den 100 mm e kadar olan rulo şeklindeki bu ürünler maket bıçağı ile çok rahat bir şekilde uygun boyda kesilir.

Belli ölçülerde, seri  kesme işlemi yapılacaksa, cetvel yardımıyla istenilen ölçüye göre bir dayama yapılıp standart boyları seri halde kesebilirsiniz?

Dikkat edilmesi gereken noktalar

  • Dolgu yapılacak alan temiz ve düz olmalıdır.
  • Dolgu macunları zararlı kimyasallar içerebilir, maske kullanılmasına dikkat ediniz.
  • Uygulama yapılacak yüzeye sıcak kimyasallar dökmeyiniz.
  • Derz dolgu fitillerini döşedikten yaklaşık 30 dakika sonra macunu kullanın. Çünkü fitiller esnek olduğundan yerlerine yerleştirdikten sonra yukarıya doğru itme yapabilir.

Derz dolgu fitil ölçüleri nelerdir. ( mm )

ÇAPMETRE / PAKET
6 MM2.000 MT.
8 MM1.200 MT.
10 MM1.000 MT.
12 MM500 MT.
15 MM500 MT.
20 MM270 MT.
25 MM180 MT.
30 MM120 MT.
35 MM100 MT.
40 MM80 MT.
50 MM50 MT.
60 MM40 MT.
70 MM20 MT.
*80MM1 PAKET 60 METRE ( 1 BOY 2 METRE )
*100 MM1 PAKET 40 METRE ( 1 BOY 2 METRE )
*120 MM1 PAKET 40 METRE ( 1 BOY 2 METRE )

Fiyatlar için müşteri temsilcilerimizle irtibata geçebilir, Aşağıdan ürün kalınlık ve çeşitlerimizi inceleyebilirsiniz. 

derz dolgu fitili fiyatları güncel


Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

0
    0
    Sepetim
    Sepetiniz boşMağazaya Dön